Postup přes Golubičovou znamená semifinále Wimbledonu

Karolína na letošním Wimbledonu pokračuje v přesvědčivých vítězných zápasech a po výhře 6:2 a 6:2 nad Viktorijí Golubičovou ze Švýcarska si poprvé v kariéře zahraje na travnatém grandslamu semifinále.

Káje se podařil vstup do zápasu a po celou první sadu dominovala. Kromě výtečného servisu přidávala důležité údery i z returnu a švýcarská hráčka byla často pod tlakem. Zejména pasáž na konci prvního a začátku druhého setu byla ze strany Karolína přesvědčivá.

Přesto musela Kája zvládnout v koncovce druhé sady velmi těžký moment. Golubicová se za stavu 4:2 snažila vrátit do zápasu a v předlouhé hře si vypracovala tři brejkboly. Nakonec ale Karolína získala game pro sebe a vzápětí dopodávala k postupu, i když i poslední hru musela vybojovat přes čtyři mečboly.

„Vždycky na sobě najdu nějaké chyby. Ale hrála jsem přesně tak, jak jsem měla. Nedělala jsem lehké chyby, udržela jsem koncentraci na každý míč. Zvládla jsem pár těžkých chvil, vyrovnaných gamů. Skvěle jsem podávala. Prospěla mi zatažená střecha, venku dost foukalo, což by pro mě bylo nepříjemné,“ komentovala Karolína zápas.

Postupem přes Viktoriji Golubičovou také zkompletovala účast v semifinále na všech grandslamových kláních. „Nebyl to ani cíl, ale spousta lidí mi říkala: Tak v Paříži se dostaneš do semifinále a na Wimbledonu ne. Jak je to možné? Jsem ráda, že to mám splněno na všech čtyřech grandslamech,“ dodala.

V semifinále Karolínu čeká souboj s Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Wimbledon, Londýn – čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (8-ČR) – Viktorija Golubičová (Švýc.) 6:2, 6:2
Esa: 8:0. Dvojchyby: 3:3. Brejkboly: 4/10 : 0/3.  Vítězné míče: 28:10. Nevynucené chyby: 19:16. Výměny: 71:45. Čas zápasu: 82 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři