Kája bude hrát finále Wimbledonu. V semifinále plném es přehrála Sabalenkovou

Karolína si ve Wimbledonu zahraje finále! Boj o postup s Arynou Sabalenkovou z Běloruska dokázala vyhrát ve třísetové bitvě 5:7, 6:4 a 6:4 a v sobotu jí čeká bitva se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

Obě soupeřky předváděly v první sadě tenis plný tvrdých a přesných úderů, a i když se Karolíně podařilo v průběhu sady vypracovat si hned osm brejkbolů, dokázala Sabalenková pokaždé najít odpověď a dovedla set do koncovky. Za stavu 5:6 pak využila první nabízené možnosti brejku k proměnění setbolu.

Ve druhé sadě už razance a jistota úderů Sabalenkové otupila a Káje se konečně podařilo za stavu získat servis soupeřky a dál jistě podávala. Také ona proměnila první setbol a semifinálové klání dospělo do třetí sady.

Poslední dějství zahájila Kája proměněným brejkem a následně si vysokou úrovní své hry stále držela servis a ani jednou už nedala své soupeřce možnost srovnat stav. Ve finále také dokázala proměnit i první mečbol a podruhé v kariéře se probojovala do grandslamového finále.

Wimbledon, Londýn – semifinále:
Karolína Plíšková (8-ČR) – Aryna Sabalenková (2-Běl.) 5:7, 6:4, 6:4
Esa: 14:18. Dvojchyby: 4:4. Brejkboly: 2/10 : 1/1.  Vítězné míče: 32:38. Nevynucené chyby: 17:20. Výměny: 96:87. Čas zápasu: 116 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři