Statečný boj s Bartyovou, ale nakonec prohra ve wimbledonském finále

Finálový zápas Wimbledonu skončil pro Karolínu smutně. Boj o první grandslamový titul prohrála se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou ve třísetové bitvě 3:6, 7:6 a 3:6. Přesto si získala sympatie publika i uznání své soupeřky.

Začátek zápasu Karolíně vůbec nevyšel. Prohrála prvních 14 míčků v řadě a Bartyová šla velmi snadno do vedení 4:0. Když z Káji spadla nervozita a začala hrát uvolněně, ještě v prvním setu dokázala dvakrát vzít své soupeřce servis, ale nakonec dobře podávající Australanka sadu uhrála pro sebe.

Také ve druhém setu byla Kája první hráčkou, která ztratila své podání, ale odpovědí byla vynikající pasáž, kdy Bartyové odvedla ztrátu čistou hrou dostala se do vedení 4:3 a 5:4. Australanka pak ještě jednou získala brejk, ale odhodlaně hrající Karolína vybojovala tiebreak, ve kterém dominovala, vytvořila si čtyři setboly, ale nakonec jí do rozhodující sady pomohla Bartyová dvojchybou.

Do začátku třetí sady už ale Australanka nastoupila velmi jistě a znovu si vypracovala vedení e třetím setu už byla australská světová jednička znovu v plné koncentraci a vypracovala si vedení 3:0. Kája pak sice v každém gamu měla naději na návrat do zápasu, ale Bartyovou držel servis a dokázala si držet náskok. Poslední šanci si vypracovala Kája za stavu 5:3, kdy měla za stavu 30:40 výhodu brejkbolu, Australanka však poslední tři míče odehrála precizně a zápas nakonec Kája ukončila míčkem do sítě.

Pro Karolínu byla účast v letošním wimbledonské finále druhým neúspěšným pokusem o zisk grandslamového titulu. Před pěti lety na US Open také prohrála ve finále 1:2 na sety, její tehdejší soupeřkou byla Angelique Kerberová.

Wimbledon, Londýn – finále:
Karolína Plíšková (8-ČR) – Ashleigh Bartyová (1-Austr.) 3:6, 7:6(4), 3:6
Esa: 6:7. Dvojchyby: 5:7. Brejkboly: 4/5 : 6/8.  Vítězné míče: 27:30. Nevynucené chyby: 32:29. Výměny: 78:88. Čas zápasu: 119 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři