Olympijská premiéra s Cornetovou vítězně za hodinu

Karolína se 25. července dočkala svého prvního zápasu na Olympijských hrách. Zvládla ho s bravurou, v Tokiu porazila ve dvou setech Alize Cornetovou z Francie ve dvou setech 6:1 a 6:3.

Už od prvních míčů bylo zřejmé, že Kája se na zápas připravila dobře. V první hře vzala soupeřce z Francie podání a následně brejk potvrdila. Jedinou hru získala Cornetová paradoxně při servisu Karolíny, ale snížení na 3:1 byl jen moment, který Káju opět nastartoval k téměř bezchybnému výkonu.

Karolína získala šest gamů v řadě, první sadu pro sebe získala poměrem 6:1 a ve druhém si vypracovala vedení 3:0. Zápas pak s přehledem dopodávala. „Jsem moc ráda, mám z toho dnes opravdu super pocit. Je hlavně senzační, jak rychle jsem to dnes zvládla. Chtěla jsem hrát maximálně hodinu, protože podmínky tady jsou brutální,“ glosovala Kája své úvodní vystoupení pod pěti kruhy. V Tokiu se teploty přehouply přes 30 stupňů Celsia a tenistky trápila i obrovská vlhkost.

Ve druhém kole se Karolína střetne s Carlou Suarezovou-Navarrovou ze Španělska, který překvapivě vyřadila Tunisanku Ons Jabeurovou.

Olympijské hry, Tokio – 1. kolo:
Karolína Plíšková (5-ČR) – Alize Cornetová (Fr.) 6:1, 6:3
Esa: 4:0. Dvojchyby: 4:2. Brejkboly: 5/8 : 1/2.  Výměny: 58:32. Čas zápasu: 60 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři