Olympiáda skončila pro Karolínu v osmifinále

Olympijské hry skončily pro Karolínu v osmifinále. Duel s Camillou Giorgiovou z Itálie prohrála ve dvou setech 4:6 a 2:6. Kája z Tokia medaili nepřiveze, společně s Markétou Vondroušovou totiž vypadly i v turnaji čtyřhry.

Karolína se s Italkou Giorgiovou utkala už v průběhu července na trávě v Eastbourne a ani tentokrát se jí nedařilo. Vývoj zápasu předurčily první hry první sady, ve kterých Kája dvakrát zaváhala na svém podání. A i když jednu ztrátu vymazala, tu další se jí navzdory snaze a riskantnímu pojetí hry už zvrátit nepodařilo. Giorgiová pro sebe zapsala první set a sebevědomě vstoupila i do druhé sady, ve které už v prvním gamu proměnila brejkbol a své vedení navýšila dalším úspěšným brejkem. Italka dobře returnovala a sebevědomě dovedla zápas k vítězství.

Karolíně se pak nezadařilo ani ve čtyřhře, kde společně s Markétou Vondroušovou snadno vyhrály nad brazilskou dvojicí Laura Pigossiová – Luisa Stefaniová první sadu. Po zlepšeném výkonu Brazilek ale přišlo srovnání skóre a dramatický tiebreak, který skončil vítězstvím brazilského páru poměrem 11:13.

 

Olympijské hry, Tokio – osmifinále:
Karolína Plíšková (5-ČR) – Camila Giorgiová (It.) 4:6, 2:6
Esa: 5:3. Dvojchyby: 5:4. Brejkboly: 1/4 : 4/4.  Výměny: 47:65. Čas zápasu: 76 minut.

 

Čtyřhra – osmifinále:
Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová (ČR) – Laura Pigossiová, Luisa Stefaniová (Braz.) 6:2, 4:6, 11:13
Esa: 0:2. Dvojchyby: 5:2. Brejkboly: 4/15 : 3/7.  Výměny: 79:71. Čas zápasu: 92 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři