Karolínu nově připravuje kondiční kouč Basič, staral se o Raoniče, Cro Copa i olympijské vítěze

Tým Karolíny Plíškové se v průběhu roku 2021 obměnil. Novým kondičním trenérem se stal chorvatský specialista Marino Basič, který v minulosti připravoval přední tenisty Miloše Raoniče, Bornu Čoriče a naposledy spolupracoval s Dajanou Jastremskou.

 

„Změna kondičního trenéra je myšlenkou stávajícího kouče Sashi Bajina a spolupráce s Marinem začala po olympijských hrách,“ vysvětluje Karolínin manažer manžel Michal Hrdlička.

Po delším období tak skončila spolupráce s Azuzem Simčičem, který měl na starosti Karolíninu kondici od roku 2017. „Rozloučení se Zulem bylo samozřejmě hodně těžké. Je to skvělý chlap s věčně dobrou náladou, zůstáváme velmi dobrými přáteli. Kája i díky němu byla dlouhé měsíce ve skvělé formě a náročný turnajový program zvládala bez zdravotních problémů. Dostal nabídku, být trenérem v naší tenisové akademii,“ dodává Michal Hrdlička.

Marino Basič, Karolína Plíšková, Haim Ganancia a Sascha Bajin

Marino Basič je předním chorvatským fitness trenérem a mimo tenisové kruhy připravoval i další významné sportovce. Spolupracoval s fotbalistou Ante Budimirem, připravoval olympijské vítěze ve veslování z Ria 2016 Valenta a Martina Sinkoviče, nebo úspěšného MMA bojovníka Mirka „Cro Copa“ Filipoviče.

Basič se připojil k týmu Karolíny Plíškové před americkým turné. Příprava začala na Bahamských ostrovech, odkud se Kája bude přesouvat na turnaje v Montrealu a následně do Cincinnati. Poté bude následovat newyorský grandslam US Open.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři