Třetí finále v sezoně! V Montrealu ale byla lepší Giorgiová

Karolína zakončila turnaj v Montrealu finálovým vystoupením s Italkou Camillou Giorgiovou. Poslední zápas na Bank National Open se jí nevydařil a po prohře 3:6 a 5:7 nakonec brala jen trofej pro poraženou finalistku.

Giorgiové se v utkáních s Karolínou v poslední době daří a sebevědomě nastoupila i do finálového souboje v Montrealu. Klíčový game první sady se odehrál za stavu 3:2, kdy měla Karolína dva brejkboly, Italka se ale dokázala ubránit a následně naopak prolomila Kájin servis. Díky razantní hře bez chyb pak Giorgiová ukořistila první sadu.

I ve druhém setu měla Italka navrch, Karolína nicméně dokázala stáhnout ztrátu brejku z 1:3 na 3:3 a vyrovnaný průběh vydržel až do stavu 5:5. Pak se však opět prosadila odvážně hrající Giorgiová, která si nejdříve pohlídala své podání a v posledním gamu dokázala využít druhého nabízeného mečbolu k triumfu.

„Ona hrála opravdu solidně, v důležitých momentech dobře podávala. Byla zkrátka o trochu lepší. S hráčkami jejího typu je to těžké, protože máte jednu možná dvě šance a když je nevyužijete, víc už jich nedostanete. Myslím, že si vyhrát zasloužila. Ale já jsem s týdnem v Montrealu spokojená,“ glosovala Kája své vystoupení na tradičním kanadském turnaji.

Karolína sice v Montrealu skončila těsně pod vrcholem, na turnaji však odehrála několik vynikajících zápasů. Zejména v duelech se Sarou Sorribesovou a Arynou Sabalenkovou hrála pestře a naprosto přesvědčivě.

 

Montreal – finále:
Karolína Plíšková (4-ČR) – Camila Giorgiová (It.) 3:6, 5:7
Esa: 4:7. Dvojchyby: 6:6. Brejkboly: 1/2 : 4/10.  Výměny: 67:74. Čas zápasu: 104 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři