Senzační obrat a poprvé skalp Pegulové

Karolína se na turnaji Western&Southern Open v Cincinnati probojovala do čtvrtfinále. Zápas s Jessikou Pegulovou dokázala otočit ve svůj prospěch, i když prohrávala 1:4 v prvním a 0:5 ve druhém setu. Americkou rivalku porazila vůbec poprvé v kariéře.

Hned čtyřikrát se potkala Karolína s Pegulovou v roce 2021 a pokaždé odcházela z kurtu jako poražená. A ani pátý vzájemný zápas na okruhu nezačal pro světovou čtyřku dobře. V první sadě si Američanka vytvořila náskok 4:1, ale Kája následně pěti gamy v řadě, v nichž soupeřce povolila pouhých pět výměn získala první sadu pro sebe.

I ve druhém setu byla Pegulová dlouho lepší hráčkou, nicméně za stavu 5:0 dvakrát zaváhala na svém podání, nevyužila setbol za stavu 5:3 a Karolína dovedla set do tiebreaku, i když při svém podání za stavu 5:6 čelila dalšímu setbolu.

Ve zkrácené hře nejdříve Pegulová hodně chybovala a Kája tak brzy měla k dispozici pět mečbolů. Američance se přesto podařilo zápas ještě zdramatizovat a Karolíně nakonec pomohlo za stavu 6:5 šťastné prasátko.

„I když jsem hodně prohrávala, byla jsem pozitivně naladěná a připravená bojovat. Nějak jsem našla cestu, jak se do toho dostat, takže jsem si prasátko na konci snad zasloužila,“ usmála se Karolína při komentáři rozhodujícího míče zápasu

„Popravdě, tenisově to žádný krásný zápas nebyl, ale je to cenné vítězství. Opravdu se mi s ní hraje špatně, hraje hodně nízké míče, a tak jsem ráda, že se mi ten obrat podařil. Do budoucna si na ni budu více věřit,“ dodala Karolína.

Komplikací je v současné době absence trenéra Saschi Bajina, který zatím nedostal víza pro pobyt v USA. „Jak byla loni pandemie, tak neopustil Ameriku. Měl zůstat maximálně šest měsíců, ale zůstal déle a teď mu nechtějí dát víza,“ vysvětlila Karolína proč její trenér na rozdíl od minulého týdne chybí v hledišti.

Cincinnati, osmifinále:
Karolína Plíšková – Jessica Pegulová (USA) 6:4, 7:6(5)
Esa: 4:5. Dvojchyby: 4:1. Brejkboly: 5/7 – 4/11. Vyhrané míče: 71:67. Čas zápasu: 97 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři