Sascha Bajin bude na US Open chybět, Karolíně pomůže Leoš Friedl

Poslední grandslamový turnaj sezony odehraje Karolína bez trenéra Saschi Bajina. Novým členem trenérského týmu se tak stal na amerických turnajích bývalý deblový specialista Leoš Friedl.

Německý trenér Sascha Bajin dlouho usiloval o udělení víz do USA, nicméně se mu je nepodařilo získat. „Sascha v loňském roce během covidové pandemie zůstal v USA déle, než měl. Má dům na Floridě a nechtěl tolik cestovat. Letos ale právě kvůli tomu stále ještě víza nedostal. Snažili jsme se na tom intenzivně pracovat, ale do dnešního dne se to vyřešit nepodařilo,“ vysvětluje Karolínin manažer a manžel Michal Hrdlička.

Proto už na turnaji v Cincinnati pomáhal Karolíně český kouč Leoš Friedl. „Domluvili jsme se na výpomoci právě na turnaje v USA, nyní nás čeká společný US Open. Opravdu mu děkuji, že nám vyšel vstříc, protože musel zrušit svůj naplánovaný rodinný program,“ dodává Michal Hrdlička.

Čtyřiačtyřicetiletý Leoš Friedl je v současné době trenérem slovenského deblového tenisty Filipa Poláška. Ve své hráčské kariéře dokázal ve čtyřhře postoupit do grandslamových čtvrtfinále na French Open i US Open a v roce 2001 se stal společně se Slovenkou Danielou Hantuchovou vítězem wimbledonského mixu.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři