Úchvatný zápas i rekord US Open, Kája je po bitvě s Anisimovovou ve třetím kole

Karolína postoupila na US Open mezi nejlepších 32 hráček, duel druhého kola s domácí hráčkou Amandou Anisimovouvou byl navíc mnohými experty hodnocen jako nejlepší zápas prvního týdne turnaje. Kája odvracela dva mečboly a nastřílela 24 es, což je nový rekord newyorského grandslamu.

Při více než dvouhodinové bitvě si obě hráčky držely vysokou úroveň podání a Karolína čelila jen třem brejkbolům. Hned ten první ale znamenal ztrátu v prvním setu, na což Kája zareagovala aktivní hrou na returnu a ze stavu 3:4 otočila skóre na 7:5. Druhý set proběhl bez jediného brejkbolu a rozhodoval se v tiebreaku, kde se Anisimovové podařila koncovka a s podporou publika dostala zápas do třetí sady.

Také v rozhodujícím dějství obě hráčky výtečně servírovaly a krizové chvíle musela řešit nejdříve Anisimovová za stavu 5:5, kdy odvracela tři brejkboly. Situaci ustála a když Karolína jistým gamem srovanala skóre, šlo se znovu do tie-breaku.

V něm se na úvod dařilo Američance, která si vypracovala vedení 4:1 a 5:2 a šla servírovat.  Jenže její nabytý náskok Karolína razantním returnem a přesnou hrou srovnala a naopak si vypracovala vedení i mečbol. Anisimovová ještě jednou vrátila skóre na svou stranu, poslední tři míče zápasu už ale patřily Karolíně.

„Pomohla mi víra i štěstí. Nepředvedla jsem svůj nejlepší tenis, ale bojovala jsem do posledního míčku a nevzdala se. Věřila jsem, že moje podání je lepší než to její,“ řekla Karolína po utkání a vyzdvihla i hru své soupeřky: „Zvládla celé utkání na opravdu skvělé úrovni, bez jediného zaváhání. Dneska si i ona zasloužila vyhrát.“

Ve třetím kole čeká Karolínu souboj s Australankou Annou Tomljanvičovou, která ve druhém kole vyřadila 30. nasazenou Petru Martičovou.

US Open, New York – 2. kolo:
Karolína Plíšková (4-ČR) – Amanda Anisimovová (USA) 7:5, 6:7(5), 7:6(7)

Esa: 24:5. Dvojchyby 6:2. Brejkboly: 2/9 – 1/3. Vítězné míče: 39:44. Nevynucené chyby: 22:36. Vyhrané míče: 121:113. Čas zápasu: 143 minut.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři