Postup do druhého týdne US Open díky 20 esům

Karolína na grandslamovém US Open zvládla i svůj třetí zápas a postoupila do druhého týdne. Duel s Ajlou Tomljanovičovou z Austrálie zvládla s bravurou a naprostou dominancí na servisu, když během dvou setů nasázela 20 es.

Zejména v prvním setu to byla hra o Karolínině servisu. Právě díky němu dokázala odvrátit pět brejkbolů své soupeřky, ač vyráběla i dvojchyby. Klíčový šestý game při podání Australanky naopak dokázala díky trpělivé hře získat po čtvrtém brejkbolu pro sebe.

Ve druhém setu Karolína svou hru ještě zpřesnila a po brejku na 3:2 už své soupeřce návrat do zápasu nepovolila a po náročném druhém kole tentokrát ušetřila síly. „Samozřejmě jsem se cítila o hodně líp než v zápase s Anisimovovou. Podávala jsem opravdu dobře, ještě líp než minule, a to mi docela pomohlo. Myslím, že jsem hrála velice slušně i zezadu,“ zhodnotila Kája postup do osmifinále.

V pondělí čeká Karolínu souboj s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, se kterou dva poslední zápasy prohrála.

US Open, New York – 3. kolo:
Karolína Plíšková (4-ČR) – Ajla Tomljanovičová (Austr.) 6:3, 6:2

Esa: 20:1. Dvojchyby 7:2. Brejkboly: 3/7 – 0/5. Vítězné míče: 33:8. Nevynucené chyby: 24:15. Vyhrané míče: 64:50. Čas zápasu: 72 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři