Karolína Plíšková bude opět spolupracovat se Saschou Bajinem

Karolína Plíšková a Sascha Bajin obnovují vzájemnou spolupráci. Finalistka Wimbledonu a někdejší světová jednička se v roce 2023 vrátí na kurty opět s německým trenérem, pod jehož vedením se loni probojovala do finále Wimbledonu.

Sascha Bajin (38) se stal trenérem Karolíny v listopadu roku 2020, když figurovala na 6. místě žebříčku WTA. Krátce po zahájení spolupráce sice Karolína na jeden týden vypadla z TOP10, ale následně v roce 2021 postoupila do finále na turnajích v Římě, již zmíněného grandslamového klání v All England Clubu a následně i v Montrealu a posunula se na třetí příčku rankingu. V červenci letošního roku pak po 20 měsících spolupráce skončila.

Karolíniným koučem se stal v létě český trenér Leoš Friedl, se kterým se probojovala do semifinále turnaje v Torontu a následně do čtvrtfinále US Open. „Moc Leošovi děkuji, že s námi ihned ochotně začal pomáhat. Myslím, že i pod jeho vedením se nám podařilo udělat pár zajímavých výsledků,“ ohlíží se Karolína za podzimním obdobím letošního roku.

Spojení s Friedlem ale končí. „Byla pro mě výzva, připravovat hráčku, která dlouhá léta patří do absolutní světové špičky a jsem rád že jsem s Karolínou mohl těch pět měsíců spolupracovat,“ říká pětačtyřicetiletý český trenér.

Sascha Bajin a Karolína Plíšková

Bajin se vrací do týmu Karolíny před zimní přípravou a první společnou akcí obnovené spolupráce by mělo být australské turné včetně prvního grandslamu sezony v australském Melbourne. „Vracím se hlavně z toho důvodu, že stále věřím, že můžu svými postřehy Karolíně pomoct. Její hra se po zranění ruky postupně zlepšovala a v mých očích dokázala, že se stále může měřit s těmi nejlepšími na světě. Na tyto výkony budeme chtít navázat, a proto jsme se rozhodli naše spojení obnovit. Už se nemůžu dočkat, až budu zase sedět v jejím rohu,“ říká k obnovení spolupráce německý kouč.

V týmu Karolíny Plíškové nadále zůstává kondiční specialista Jez Green a také fyzioterapeut Martin Salvador, který se o zdraví české tenistky stará už od roku 2015.

Na australské turné bude Karolína odlétat 25. prosince. Čekají ji dva turnaje v Adelaide a následně první grandslam sezony v Melbourne.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři