Na US Open vítězný začátek proti domácí naději

Karolína vstoupila do grandslamového US Open vítězně, souboj prvního kola s domácí nadějí Caty McNallyovou vyhrála ve dvou setech 6:3 a 6:4. Ve druhém kole jí čeká další Američanka Amanda Anisimovová.

V první sadě to byla velká dominance Karolíny, která si vytvořila náskok 5:1, a i když devatenáctiletá americká naděje závěr setu zdramatizovala, koncovku si Kája pohlídala.

Ve druhém setu se McNallyová držela déle v kontaktu, za stavu 3:3 se pak ale Karolíně podařilo využít brejkbol a zápas s přehledem dopodávala. Na závěr jako potvrzení gradující formy přidala dvě esa.

„Samozřejmě, esa na konci se hodila, ale jinak mi podání příliš nešlo,“ glosovala Karolína efektní závěr zápasu. Radost však měla ze své hry. „Return a hra od základní čáry byly solidní. Na první kolo to nebylo špatné, hrála jsem už horší. Myslím, že jsem zápas měla pod kontrolou, i když ona hrála dobře a pestře. Byla jsem uvolněná a z výhry mám radost,“ dodala.

Ve druhém kole se Kája střetne s Amandou Anisimovovou z USA, která v prvním kole porazila Zarinu Dijasovou z Kazachstánu ve dvou setech 7:5 a 6:2.

US Open, New York – 1. kolo:
Karolína Plíšková (4-ČR) – Caty McNallyová (USA) 6:3, 6:4

Esa: 8:0. Dvojchyby 6:0. Brejkboly: 5/11 – 3/8. Vítězné míče: 25:8. Nevynucené chyby: 24:16. Vyhrané míče: 71:55. Čas zápasu: 84 minut.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři